Vakuum-Bohemia s.r.o
ODVĚTVÍ > Výroba a balení potravin

Vývěvy pro výrobu a balení potravin

KONTAKT

VAKUUM BOHEMIA s.r.o.
Lidická kolonie 47
586 01 Jihlava

Tel: +420 567 322 487
Tel. servis technici: +420 567 330 556
Tel. pohotovost: +420 602 806 203

E-mail: info@vakuum-bohemia.cz

Vývěvy pro vakuové balení nebo výrobu potravin se používají téměř v každém potravinářském provozu. Vakuum se hojně uplatňuje v masném průmyslu, vývěvy se používají od bouráren přes zpracování masa až po balení v ochranné atmosféře. Užívané jsou i pro nízkoteplotní odpařování, zhušťování a plnění. Bezolejové kompresory se používají pro tlačení nápojů nebo jako zdroj pro generátory potravinářských plynů.

Vakuové balení

Kyslík obsažený ve vzduchu má negativní účinek na kvalitu a trvanlivost potravin. Lze jej odstranit odsátím vzduchu z obalu výrobku nebo zabalením potraviny do ochranné atmosféry. Pro vakuování potravin je potřeba dosáhnout poměrně hlubokého vakua, proto se nejčastěji používají olejové rotační vývěvy. Některé potraviny se také balí do kyslíkem obohacené atmosféry.

Odsávání vzduchu

Některé polotovary potravin je potřeba zbavit bublinek vzduchu a zkompaktnit. Snížené množství vzduchu také zabraňuje okorání potraviny během jejího zpracování. Vývěvy se používají v plnicích linkách, nářezácích, masírkách, sekacích linkách a dalších procesech.

Vakuové plničky lahví

Při plnění piva či perlivých limonád do lahví je třeba udržet množství zbytkového kyslíku na co nejnižší úrovni. Nápoj s příměsí CO2 zároveň při plnění pění, což znemožňuje jeho rychlé plnění. Pomocí vývěvy se z lahve odsaje vzduch. Touto metodou lze dosáhnout vyšší rychlosti plnění.

Odsávání vzduchu

Některé polotovary potravin je potřeba zbavit bublinek vzduchu a zkompaktnit. Snížené množství vzduchu také zabraňuje okorání potraviny během jejího zpracování. Vývěvy se používají v plnicích linkách, kutrech, masírkách a dalších procesech.

Vakuová konzervace potravin a zhušťování

Nakládané ovoce a zelenina, kompoty a marmelády se konzervují varem. Pro snížení bodu varu, který by potravinu znehodnotil, se používá vakuové vaření. Podobný proces se používá v odparkách, ve kterých se za zvýšené teploty pod vakuem odpařuje voda z produktu, a ten se tak zahušťuje.

Cukrovary

Cukrový sirup vzniklý při extrakci cukrové třtiny se při přetváření na cukr vaří. Pro snížení bodu varu a následnou krystalizaci se celý proces provádí ve vakuu. Pro tuto aplikaci se používá vysokokapacitní kapalinokružné vývěvy. Vakuum se používá v nepřeberném množství dalších potravinářských provozů. S návrhem vhodné vývěvy pro váš provoz nás prosím neváhejte kontaktovat.

Služby VAKUUM BOHEMIA s.r.o.:

  Obchodní oddělení
 

+420 567 322 487
 

Technická podpora
 

+420 567 322 487
 

Servisní technici
 

+420 567 330 556
 


Úvod   |   Produkty   |   Služby   | Eshop  |   Dodavatelé   |   O nás   |   Obchodní podmínky   |   Kontakty


copyright © 2019 - VAKUUM BOHEMIA, s.r.o., Lidická kolonie 47, 586 01 Jihlava